mandag den 11. januar 2010

Rudy Giuliani vil sandsynligvis soege amerikanske Senat saede, og hvis der vaelges maaske 2012 Hvide Hus: kilde

Af Kenneth Lovett og Elizabeth Benjamin i Albany og David Saltonstall I New York
Daily News PERSONALE FORFATTERE

Oprindeligt Udgivet: Torsdag 19 November, 2009, 2:15
Opdateret: torsdag, 19 november, 2009, 5:27

Giancarli for Nyheder
Tidligere New York borgmester Rudy Giuliani vil køre for amerikanske senat, ikke guvernørens seat.Former borgmester Rudy Giuliani har udtalt sig imod at køre til guvernørposten, men er stærkt overvejer kører for amerikanske senat i stedet, kilder fortalte Daily News.

Den republikanske sværvægter blev betragtet som den filippinske regering bedste skud på udlevering af guvernørens palæ.

Den eneste erklærede kandidat på den republikanske side er lidet kendte tidligere Long Island Rep Rick Lazio.

En kilde siger Giuliani er parat til at køre for amerikanske Senat mod Demokratiske Sen Kirsten Gillibrand i 2010 til at udfylde de resterende to år af Hillarys Clintons valgperiode.

Men en række kilder tæt på den tidligere borgmester sagde nej er truffet afgørelse, og en Giuliani talskvinde bagatelliseres rapporterne.

\ "Rudy har en historie at gøre sin egen mening og har ingen problemer med at tale det, \" sagde hun. \ "Når borgmester Giuliani træffer en beslutning om tjeneste i et offentligt embede, skal han underrette newyorkere på egen hånd. \"

Tidligere Staten Island Borough formand Guy Molinari, en tæt Giuliani kammerat, sagde den tidligere borgmester har delt tvivl med ham i flere måneder om at køre til guvernørposten.

\ "Hvad sagde han til mig, er, at han ikke tror han vil gøre det, \" Molinari fortalte nyheden om en i begyndelsen af november samtale med den tidligere borgmester.

\ "Det er bare ikke give nogen mening for ham. \"

Molinari sagde den igangværende cirkus i staten Senatet, kombineret med en demokratisk forsamling Speaker Shelly Silver's jerngreb om forsamlingens spørgsmål, havde overbevist Giuliani, at en republikansk guvernør ville have ringe mulighed for at få tingene gjort hurtigt i Albany.

\ "Den store ulempe for ham var - kunne jeg virkelig være effektive? \" Molinari sagde. \ "Han så for mange hang-ups der. Han kører ikke for titlen, det er helt sikkert. \"

Hans fravær fra guvernørens løb ville være en velsignelse - og en bue - til Attorney General Andrew Cuomo, der overvejer en køre til kontoret.

Gov Paterson, der stier Cuomo med op til 59 point i en hypotetisk matchup i nogle meningsmålinger, insisterer han kører, selv om Det Hvide Hus spidst har fortalt ham, præsident Obama vil \ "foretrække \" det gjorde han ikke.

En Marist meningsmåling i går viste Giuliani taber til Cuomo 53% til 43% i et kapløb om guvernør, men han er at slå Gillibrand 54% til 40%. Molinari sagde han favoriserer tanken om Giuliani kører for amerikanske Senat.

\ "Nogle af os, herunder jeg selv, har lyst til at ville være en bedre pasform, fordi han kunne bruge sine talenter, der næsten med det samme, \" Molinari sagde. \ "Du får den forstand, at han ville være en stor aktør [i det amerikanske Senat] fra dag ét. \"

Flere uger siden, efter at idéen om Giuliani kørende i Senatet var første flød, en af de tidligere borgmester's nærmeste medarbejdere skudt det ned.

\ "Han har sagt igen og igen, at Senatet ikke er et job for ham, \" sagde Tony Carbonetti.

\ "Han er en administrerende direktør, og en pokkers god en. \"

Hvis valgt til Senatet, en kilde siger, Giuliani kunne bruge det som et springbræt til at opstille til præsident i 2012 - i stedet køre til genvalg til senatet.

Running for office ville betyde Giuliani ville være nødt til at opgive sin livsstil: Han er en varm råvare på TV-talkshows, han river i big bucks til taler og hans advokatfirma klarer sig godt.

Demokratiske konsulent Hank Sheinkopf sagde et kapløb mod Gillibrand ville ikke være nogen cake-walk.

Hun har evnen til at skabe masser af kontanter og \ "hun har ingen Girl Scout. Hun knækker ryggen, \" Sheinkopf sagde.

En talsmand for tidligere guvernør Pataki, der har været eying en serie for amerikanske senat, sagde Giuliani's beslutning ville have nogen indvirkning på hans beslutning.

Med Michael Saul