torsdag den 11. juni 2009

Soegning paa for forsvundne Peru politiet

Sikkerhedsstyrker i det nordlige Peru søger efter to politibetjente mangler således nogle af de værste vold ses i landet i 10 år.

Mindst 30 indfødte demonstranter og 22 politifolk er rapporteret at være blevet dræbt i to dage af sammenstød.

Residenter sige en militær curfew er at forhindre dem i at søge efter folk siger de er forsvundet.

De protesterende modsætte sig regeringens planer om at udforske for olie og gas i, hvad de betragter som deres forfædres jord.

"Vi er på udkig efter det manglende politi og de våben, de indfødte indianere stjal fra dem," Jose Luis Santillan, politimesteren i den nordlige del af byen Bagua Chica, fortalte nyhedsbureauet Reuter.

Volden brød ud på fredag, efter omkring 400 optøjer politiet forsøgte at rydde en vej blokeret af nogle 2.500 indianere, mange af dem transporterer Spears og macheter.

Optøjer ensued, med flere politifolk taget som gidsler, og en militær operation på lørdag for at genoprette ro og orden.

Et andet ni officerer blev dræbt i redningsaktionen, i en retsakt præsident Alan García beskrevet som "brutale og barbariske".

Oprindelige vrede

I mellemtiden er der vrede over hæren 's svar på de demonstrationer, og den påståede forsvinden snesevis af lokale folk, siger BBC ' s Dan Collyns, som har været til Bagua Chica.

Han siger, de fleste af dem, der påviser er almindelige borgere, som ønsker at vide, hvad der skete med dem, som de kalder deres "indfødte brødre".

De siger, snesevis er forsvundet efter fredag 's sammenstød.

De vigtigste oprindelige leder, Alberto Pizango, er skjult sig efter en ordre til anholdelsen.

Brændstof og transport blokader har forstyrret Peru 's Amazon-området i næsten to måneder.

De indfødte stammer ønsker at tvinge Kongressen til at ophæve love at fremme udenlandske mineselskaber i regnskoven.

De har lovet at holde op tryk, indtil deres krav er opfyldt.