torsdag den 4. juni 2009

Sjaelden humlebi kommer tilbage til UK


Humlebi-numre har været faldende i hele verden

En humlebi som er uddød i Storbritannien, er at blive genindført fra New Zealand efter planer, der bliver bekendtgjort.

Kort hår humlebi blev eksporteret fra Storbritannien til New Zealand på den første kølede lammekoed både i slutningen af det 19. århundrede til at bestøve kløver afgrøder.

Det blev sidst set i Storbritannien i 1988, men befolkninger på den anden side af verden har overlevet.

Nu Natural England og flere andre bevarelsesbestemmelser grupper har iværksat en ordning for at bringe de arter hjem.

International redning

Poul Christensen, Natural England's mødeformand, sagde; "Bumblebees lider enestående international falder og drastiske handling er påkrævet for at støtte deres inddrivelse.

"Bumblebees spiller en central rolle i opretholdelsen af fødevareforsyninger - vi er afhængige af deres evne til at bestøve afgrøder og vi er nødt til at gøre alt, hvad vi kan for at sørge for egnede levesteder og at understøtte den mangfoldighed af bi arter.

"Det internationale rednings-missionen har to formål - at genskabe levesteder i England, hvorved eksisterende bier et løft, og for at bringe korte hår humlebi hjem, hvor det kan være beskyttet. "

Så mange som 100 i bier vil indledningsvis blive indsamlet i New Zealand og et opdræt i fangenskab, udarbejdet med henblik på til sidst at slippe dem på Dungeness, Kent, hvor de blev sidst set.

De vil blive fløjet tilbage på fly i cool kasser, og ikke vil blive forstyrret, ifølge Natural England, da de vil være i dvale under transit.

Ordningen projektmekanismer officer Nikki Gammans sagde humlebi var en "hovedhjørnestenen arter ", som var nøglen til sig om omkring 80% af vigtige afgrøder.

"Ved at skabe de rigtige levesteder for disse bumblebees, vi genskabe wildflower naturtype, der er tabt, hvilket vil være godt for sommerfugle, mosegrise og rugende fugle. "