lørdag den 21. november 2009

NYC Carpenters District Chieftain, m.fl. anklaget for pengeafpresning

De sidste to gange ud, var Michael Forde en heldig mand. Anklagere mener, at resultatet vil være anderledes denne gang. Den 5. august, den 54-årige Forde, longtime leder af New York City District Council for Beslagsmede, var anklaget i Manhattan føderal domstol efter at være blevet slog med en 29-count tiltale for at tage imod bestikkelse fra leverandører til gengæld for at hjælpe dem med at undgå at gøre nødvendige bidrag til fagforening fordel midler, blandt andre forseelser. Han og ni andre tiltalte erklæret sig ikke skyldig i forskellige gebyrer efter en langvarig føderale og byens fælles sonde. Det er ikke første gang, at embedsmænd fra MOB-forbundet union er blevet beskyldt for at sælge ud bagland for personlig vinding.

Det District Council af Carpenters er en stor kraft i New York City-området organiseret arbejde. Bestående af 11 lokale filialer, der repræsenterer mere end 20.000 medlemmer, har fagforeningen, der arbejde for mange byggeprojekter. Det er også opbakning til de etablerede politiske kandidater, der søger genvalg, herunder New Yorks borgmester Michael Bloomberg og senator Hillary Clinton, DN.Y. Unionen har også en fortid. Tilbage i 1990, statslige anklagere frembragte et civilt afkrævning retssag mod Rådet, en sag, der førte til en tilladelse dekret i 1994, og en af retten udpeget overseer i 2002. Begge ordninger er stadig på plads. Så i september 2000, Forde, også en Vice President for United Brotherhood of Beslagsmede Lokale 608, blev tiltalt af Manhattan District Attorney's Office sammen med 10 andre EU-chef og mere end to dusin andre personer på forskellige bestikkelse, bid-rigning og afkrævning af afgifter. The District Council og dets lokale filialer, sagde anklagere, havde omdirigeret millioner af dollars til Lucchese kriminalitet, familie og omgangskreds, eller hvad der beløb sig til 5 procent \ "pøbelen skat. \" To gange Forde vil blive retsforfulgt. Første gang, han ville blive dømt og frikendt for appel; anden gang, han ville blive frikendt i en retssag. Men anklageskrifter også produceret skyldig anbringender, mest markant, fra at handle Lucchese kriminalitet chefen Steven Crea.

På tidspunktet for den seneste anklageskriftet's unsealing, Forde, bosiddende i Woodside, NY, havde været deltager i en union konference i Nova Scotia. Da han vendte tilbage til New York, overgav han til FBI og Labor Department agenter. Anklagere siger, at Forde i årenes løb modtaget omkring $ 1 million i entreprenør bestikkelse til gengæld for at tillade bygherrer til at betale medlemmerne af fagforeningen under-union lønninger uden fordele, leje nonunion arbejdstagere, herunder ulovlig udlændinge og springe bidrag til EU-pension, sundhedspleje og andre benefit-midler, som er bemyndiget af kollektive overenskomster. Som med de tidligere kriminelle tilfældet, er der en pøbel vinkel her. En af de tiltalte, Joseph Olivieri, en fordel administrator af et distrikt affiliate, Sammenslutningen af væg, loft og Snedkeri Industries of New York, har en lang historie i tilknytning til New Yorks Genovese kriminalitet familie. Selvom anklageskriftet ikke nævne forbrydersyndikat som wielding indflydelse, de retshåndhævende myndigheder siger, at deres efterforskning fortsætter.

Anklagere lyd tillid. \ "I stedet for at beskytte de finansielle interesser i EU-medlemmer og deres familier, korrupte union embedsmænd og de entreprenører, der bestikke dem er tiltalt for at forråde de tømrere fagforening og dens fordele midler til at berige sig selv, \" siger fungerende amerikanske justitsminister Lev Dassin. Gary Rothman, en advokat for District Council, siger de beviser berettiger ikke en konklusion. \ "Vi forstår, at nogle meget alvorlige anklager, men vi tror også på uskyldsformodningen, og vi vil have en yderligere erklæring om, at situationen bliver klarere, \" siger han. Michael Forde personlige advokat, Andrew Lankler, afviste at kommentere. Hvis Forde ikke slå rap om korruption afgifter, han fik noget andet at bekymre sig om. Ved sin ankomst i New York, han testet positiv for kokain og marihuana. Manden bor på en udspændt line.

Indsendt af Carl Horowitz