tirsdag den 3. marts 2009

Ackee og marsvin og cachupa og olie ned og ...

Selv ikke normalt lavet tjenestemand (godt, bortset fra Texas *, , der har udpeget Chili som sin officielle parabol i 1977 ), de fleste lande har en generelt anerkendt national ret, som udgør dets historie, kultur, flora og fauna .**



For Aruba og Curacao: Keshi yena , en fyld ost .
Barbados: cou cou og flyvende fisk.



Bhutan: Ema datsi, en sammenbryg chiles og ost .



Brasilien: Feijoada , en ragout fra sorte bønner og svine dele .



Kap Verde: Cachupa , en ragout fra bønner og/eller majs og kød .



Ecuador: Cuy , alias marsvin . ( Recipe .)



Grenada: Oil ned , en ragout salt kød, brødfrugt og callaloo .



Jamaica: Ackee og saltfish , ackee frugt kogte med saltede torsk .



Liberia: Dumboy (i henhold til en 1912 udstedelse af National Geographic).



Myanmar/Burma: Mohinga , fisk bouillon med nudler og krydderier / aromater .



Polen: Bigos , en sauerkraut og kød ragout . ( Recipe og digt. )



Portugal: Bacalhau ( salt torsk ).



Senegal: Ceebu jen , udstoppede fisk med grøntsager.



Sudan og Egypten: mesterbevis medames , en Fava bønner ragout serveret med pita brød.



Vanuatu: Laplap , en kage udfærdiges på pounded Taro eller Yams .



Venezuela: Pabellon Criollo .



* Ja, jeg ved det ikke et land. Happy Texas Uafhængighedsdag .



** De nationale-dish status i nogle retter uden tvivl vil blive anfægtet.