tirsdag den 16. februar 2010

Don't Know Much About Historical Fiction?


Denne uge fra bestilling via Torsdag:

I betragtning af de valg, som foretrækker du? Virkelige historie? Eller historisk fiktion? (Antag, i forbindelse med denne diskussion, at de er lige så velskrevet og engagerende.)

Jeg ved ikke rigtig tillid historisk fiktion af to grunde. For det første, en forfatter primære forpligtelse er at fortælle en god historie, en god forfatter bør aldrig lade kendsgerningerne stå i vejen for en god historie. For det andet, uanset hvor godt romanforfatter er i stand til at forestille sig sindet sæt af en person i historien alt, hvad han eller hun nogensinde kan gøre, er at forestille sig det. Der er simpelthen ingen måde en forfatter kan komme ind i sind sæt af en historisk periode helt. 21. århundrede bagage altid finder vej til historisk fiktion .

Det samme gælder for historikere, men god historikere vide dette, er åbne om det, og til stede uanset primær kilde beviser der er til støtte for deres påstande. Historikere er ikke fortæller deres egen historie, men den faktiske historie. En god historiker lader aldrig historien komme i vejen for gode forhold.

Jeg formoder, at mange mennesker, der foretrækker historisk fiktion læse deres historie bøger i skolen og aldrig trådt den del af boghandlen nogensinde igen. Hvorfor skulle de? Historiebøger er kedelige, redigeret for at undgå kontroverser, stædigt fast besluttet på at tilbyde en version af historien, som griber ind ingen, absolut ikke status quo. Virkelige historie er ubehageligt, meget ubehageligt. Det er kontroversielt - ikke noget om det er mejslet i sten. Hvilke vi kender i dag er ikke, hvad vi vidste i går, og ikke kan, hvad vi knoe morgen. virkelige historie er i samme tilstand af konstant forandring, der virkelig videnskab. Nogen finder et nyt bevis, et brev i en kvist eller en opnå og alle spil er slukket. En anden person ser på etablerede kendsgerninger fra et nyt perspektiv og pludselig er alle spil er slukket. virkelige historie kan tvinge læseren til at genoverveje status quo. I'll give tre eksempler.

King Leopold's Ghost af Adam Hochschild fortæller historien i Belgisk Congo fleste læsere kender kun gennem Joseph Conrad's The Heart of Darkness. Hochschild bog er fascinerende læsning, fuld af drama og karakter. Det er svært at se på europæere i Afrika i en enhver art for positivt lys efter at have læst det. Mr. Hochschild diskuterer Joseph Conrad's roman, og karakteren af Kurtz, Europa, der bliver et monster, afgørelse hans forpost med en jernnæve ved at stikke hovederne af sine fjender på pæle omkring hans hytte. Mr. Hochschild fund fire europæiske mænd, der gjorde netop det, kan enhver af dem har været model for Conrad's karakter. Alle Conrad skulle gøre, var tonen den ned nok for civiliserede læsere.

Enhver, der læser Rising Tide: The Great Mississippi oversvømmelser i 1927 og How It Changed America af John Barry kunne ikke have været alt det overrasket over den føderale regerings reaktion på orkanen Katrina. Det var næppe første gang, afro-amerikanere blev behandlet så dårligt efter en Mississippifloden oversvømmelse. Mr. Barry's historie begynder længe før 1927 med en fuldstændig redegørelse for, hvordan Army Corp of Engineers gjort Mississippi-floden, hvad det er i dag for at fremme både navigation sine vande og udvikling af sine bredder. Hans beskrivelse af oversvømmelse i sig selv, stadig er den værste i amerikansk historie, er lige så svært at sætte sig som en thriller, du vil finde. Og efter oversvømmelsen, finder vi ud af, hvordan Herbert Hoover kørte den sorte stemmer væk fra den part af Lincoln. Jeg indrømmer, jeg var ikke engang klar over, at det republikanske parti, der anvendes til at have de sorte stemmer i sin lomme.

CA Tripp's bog The Intimate World of Abraham Lincoln er ikke en bog, du finder på salg i Lincoln Memorial gavebutik. Mindst Jeg fandt det ikke sidste gang jeg var der. Mr. Tripp præsenterer et kompliceret billede af Lincoln . Hans tyder på, at Lincoln ikke troede på himlen, at han elskede at fortælle en beskidt vittighed, til tider et meget beskidt en, og at han kan have været forelsket i hans livslange ven Joshua Fry Speed. Selv om der ikke er afgørende beviser, og heller ikke vil altid være nogen på dette punkt, de beviser, der ikke tyder på en mulighed for, at en stadig kilde til uenighed. (Larry Kramer har hævdet at have fundet Speed's tidsskrift, men har ikke offentliggjort noget af det endnu.) Under alle tilfælde, uanset hvad sandheden kan være, CA Tripp bog sætter til at hvile forestillingen om, at historien er tør, kedelig og fast i sten.

Så i sidste ende, vil jeg vende tilbage til den anden del af dagens spørgsmål, inden endelig at besvare spørgsmålet. Antages begge er lige velskrevet og engagerende jeg henter op historie, før jeg afhenter historisk fiktion. Men så, jeg 'll læse næsten alt. (se indholdsoversigten lister over yndlingsbøger.)